Kombinera en weekend i Polen med golfspelande

När man tänker på golf utomlands är kanske inte Polen det första landet som dyker upp i ens minne. Men faktum är att golf har blivit omåttligt populärt i Polen. Polens första golfbanor (9-hål) öppnade i början av 1900-talet. Sen dröjde det till början av nittiotalet tills landet fick sin första 18-hålsbana i form av First Warszaw Golf & Country club. Det tar ungefär en halvtimme att ta sig till golfbanan från centrala Warszawa.

Banan i sig är väldigt vacker där den snirklar sig fram mellan sjöar och skog. På banan har det bland annat spelats tre Challange tävlingar i Europacupen. Banan håller med andra ord riktigt hög kvalitet.

Så det är med andra ord fullt möjligt att kombinera golfspelande med en weekend av spännande historia, shopping, bra restauranger och allt annat som Warszawa har att erbjuda.

Är man sugen på övriga Polen, är även Gdansk en bra golfdestination då man hittar en av Europas längta banor där i form av Postolowo Golf Club. Banan är designad av Brit Jeremy Turner och öppnade 1990. Banan har ett par riktigt dramatiska hål tack vare sjön som finns på banana. Sjön gör också att Postolowo till en riktigt vacker golfbana. Banan ligger cirka 35 minuter från centrum i Gdansk.

Så om man vill resa till platser som traditionellt inte förknippas med golf och om man vill ha mer än själva golfupplevelsen på sin resa, då ska man utan tvekan kika närmare på Warszawa och Gdansk.

Både Warszawa och Gdansk är städer som blev utsatta för enorm förstörelse under andra världskriget, men efter krigets slut restaurerades båda städerna minutiöst och bägge har i dagsläget gamla stadskärnor som ser ut att aldrig ha varit förstörda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar