Golf i Nice

Den franska rivieran med huvudorten Nice lockar mängder med turister varje år. Många väljer att åka till Nice för att möta våren eller för att förlänga hösten. Naturligtvis finns det gott om riktigt bra golfbanor på den Franska Rivieran, men om man samtidigt vill bo inne i centrala Nice krymper utbudet något.

Den närmaste 18-hålsbanan som håller hög klass är Golf de Monte-Carlo. Hit kommer man på en halvtimme med bil från centrala Nice. Banan har öppet året runt och bjuder på härliga vyer. På en klar och vacker dag kan man se ända till Korsika från vissa delar av banan.

Men smakar det så kostar det, green feen på Golf de Monte-Carlo kostar mellan 120 och 150 euro. Dock är det värt det, för banan är en riktigt upplevelse att spela.

En annan bana man når på cirka 30 minuter är Golf de Biot. Här är green fee priserna lite mer humana, runt 60 euro. Banan i sig är betydligt mer lättspelad än den i Monte Carlo med smala och korta fairways. Banan är 4511 meter från gul tee och 3953 meter från röd.

Om man kan tänka sig att åka lite längre så är Golf Country Club de Cannes Mougins (cirka 40 minuter från Nice) än härligt utmanande bana med mycket vattenhinder. Green fee ligger på runt 120 euro. Banan ligger i väldigt vackra omgivningar, och om man har turen att spela en solig höstdag, kan man se fram emot en färgexplosion på alla träden vars löv har ändrat färg till gult och orange.

Om man vill ha nära till en golfbana från Nice ska man åka till Golf Country Club de Nice, men då får man också hålla till godo med 9 hål. Här finns förstås driving range och träningsområde också.

Nice har ett underbart klimat större delen av året och under vår och sommar är det självklart att kombinera golfspelandet med sol och bad när man är här. Det finns förstås också mängder med saker att se och göra i Nice. Man får framförallt inte missa gamla stan, med alla sina trånga gränder och färgglada hus.

Om man gillar marknader får man inte missa Farmers Market som är varje dag mellan 06:00 och 13:00 föutom måndagar.

Det finns också fina parker i Nice att uppleva, så som parken runt klostret Franciscan och Parc Floral Phoenix. Perfekt för en joggingtur, promenad eller picknick.

Vill man äta flott får man inte missa den häftiga fisk och skaldjursrestaurangen La Réserve (60 Boulevard Franck Pilatte) som ligger vid havet fördelad på ett antal klippor.

Foto: Tatyana A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar