Sol, värme och golf i Marbella

Spanien är det land vi svenskar allra helst åker till när vi vill fly från kallt och ruggigt väder och spela golf kortärmat. Och framförallt den spanska sydkusten har en nästan osannolik kombination av fantastiskt klimat och högklassiga golfbanor.

På denna kust ligger en lång rad byar och städer där man kan välja att bo under sin vistelse. Om man vill bo i en stad som bjuder på mer än bara ren och skär övernattning mellan golfrundorna ska man bo i Marbella.

Här får man en mysig stad som ligger precis vid havet, och som samtidigt har nära till en rad bra golfbanor. Det finns nästan lite för många att välja bland.

Marbella är en stad som har en väldigt charmig och vacker stadskärna, med trånga gränder och blomstrande torg. Och man har en lång strandpromenad, kantad av restauranger. Här finns shopping i form av små affärer i gamla stan, och mer traditionella butiker i den nyare delen av Marbella.

Det är helt enkelt en lagom stad på alla sett och vis, här finns allt man behöver, i en lagom stor skala.

Åter till golfbanorna då. Hur väljer man?

Monte Paraiso Golf är en 9-hålsbana som endast ligger 2 km från Marbellas centrum (10 minuter med bil), men vill man ha 18 hål så är Golf Río Real (cirka 4 km från centrum) det närmaste alternativet. Banan är kanske inte den som klassas som bäst i Marbellaområdet, men med tanke på det relativt låga green fee priset (runt 100 euro), så får man väldigt mycket för pengarna.

Om man kan tänka sig att köra en bit är Los Naranjos (8,5 km från Marbella) och Las Brisas (6,8 km från centrum) två högklassiga banor. Den sista nämnda får man dock bara spela på om man har en inbjudan från en annan medlem. Los Naranjos bjuder på lagom svårighetsgrad, där de första nio hålen är kuperade och de sista nio kretsar kring vatten.

På cirka 20 minuter med bil når man också Villa Padierna Golf Club som har hela tre 18-hålsbanor. Den längsta är 6297 meter från gul tee och den kortaste 3268 meter från gul tee. Här får man snabba greener, perfekta fairways och fantastiska vyer. Green fee ligger på mellan 70 och 120 euro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar