Kombinera sol och bad med golf på Kreta

Kreta är kanske inte den plats man i första and tänker på när man tänker på golf. Men faktum är att ön har två golfklubbar, The Crete Golf Club och Porto Elounda Golf. Och även om banorna kanske inte håller absoluta toppklass så är i alla fall den förstnämnda allt bra nära.

The Crete Golf Club ligger 15 minuter från Heraklion International Airport och har ambitionen att vara en bana som lockar rena golfturister. Efter omfattande renoveringar 2014 har man numera mycket moderna faciliteter. Den vackra 18-hålsbanan är öppen för spel året om.

Porti Elounda är bara en 9 håls korthålsbana och är främst till för gäster på Porto Elounda Spa & Golf Resort. Även om banan bara har 9 hål så finns det två olika utslagsplatser på varje hål, vilket gör att man ändå kan gå en 18-hålsrunda. Banans längd är 1973 meter från såväl gul som röd tee.

Om du inte bara vill spela golf så bjuder Kreta förstås också på härliga stränder. Ett måste är till exempel Balos lagun med sitt turkosa vatten, där man utan problem kan lata sig hela dagen.

En annan "måste-strand" är Elafonissi. Stranden och området runtomkring är ett naturreservat. Den utrotningshotade sköldpaddan careta careta och flera andra sällsynta djur häckar här och det är strängt förbjudet att plocka växter och att ta med sig sand eller stenar från området. Stranden påminner om Västindien, med sin rosa sand som den får från tusentals pyttesmå trasiga snäckskal.

Den östra sidan av stranden, framför lagunen, är väl organiserade och har det mesta. Det finns parasoller, duschar, badvakter, snackbarer och omklädningsrum. Nära stranden finns även ett stort område för parkering och ännu längre bort finns det några rum att hyra om man vill stanna ett par dagar.

Läs mer om Kreta här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar