Golf på Mallorca

Mallorca är en ypperlig plats för den som vill kombinera sol, värme, sevärdheter, god mat och golf. Ön som länge var ett kännetecken för den trista chartern, med stora hotellkomplex och billig öl är nuförtiden en mycket populär destination med stort fokus på hållbarhet. Stränderna och naturen är förstås lika vacker som den alltid har varit.

Mallorca har 22 klubbar och Golf Son Gual anses som den bästa tätt följd av Club de Golf Alcanada. Den förstnämnda är en 18-hålsbana öster om Palma. Banan grundades av en golfturist vid namnet Adam Pamer som blev kär i ön, men saknade en riktigt bra golfbana. Därför anlitade han Thomas Himmel för att skapa en bana i toppklass.

Club de Golf Alcanad (bilden ovan) håller också mycket hög klass. Banan ligger 6 mil norr om Palma och bjuder på fantastisk utsikt över havet. Även detta är en 18-hålsbana och den är ritad av Robert Trent Jones Jr.

Om man reser till Mallorca under lågsäsong när klimatet är lagom varmt, gör man klokt i att bo i Palma, som har ett bra utbud även under lågsäsong. Här hittar man såväl shopping som kultur och restaurangliv för alla smaker. Bor man i Palma har man även bra utgångsläge för att utforska andra delar av Mallorca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar