Spela golf i Turkiet

Om man vill kombinera sol och bad med golf så är Turkiet en ypperlig destination att sikta in sig på. Trots att Turkiet bara har haft ett golfförbund sedan 1996 så finns det 20 golfklubbar runtom i landet som tillsammans har runt 7000 medlemmar. De flesta och bästa banorna hittar man i Antalyaregionen och kanske främst runt staden Belek. De som kommer till Turkiet enbart för golfen brukar bo i Belek. Men eftersom avstånden inte är så stora så går det förstås också att bo i Side och spela golf i Belek, bilresan tar ungefär 40 minuter.

Önskar man bo i Kemer får man dessvärre lite för långt till närmaste golfbana, även om det förstås går att ta sig till Belek även härifrån, men då får man räkna med ungefär 1 timme och 20 minuter i bil. En variant är förstås att spendera en vecka i Kemer med fokus på sol och bad och sedan byta stad och bo i Belek en vecka.

Turkiets golfbanor var till för några år sedan en välbevarad hemlighet, men nu är Turkiet ett av de mest populära golfresmålen i hela Europa tack vare kombinationen av fantastiska golfbanor och lyxiga resorts. Om man åker till Turkiet främst för golfens skull är hotell som Suenos Hotels Deluxe Belek, Gloria Serenity Resort och Gloria Serenity Resort de bästa alternativen.

När det kommer till golfbanor är de bästa banorna Cornelia Golf Club, Carya Golf Club och The Montgomerie Golf Complex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar