Golfbanor nära Edinburgh

Få saker förknippas väl så starkt med Skottland som kiltar, whiskey och golf. Om du är sugen på att kombinera en storstadssemester med golf så är Edinburgh en ypperlig stad att åka till.

Muirfield är en golfbana med lång historia. Här har det spelats golf sedan 1744 och banan är otroligt vacker med mycket karaktär. Tyvärr har man tagit en del tvivelaktiga beslut genom åren. Man har till exempel röstat nej till att tillåta kvinnor som medlemmar. Och faktum är att det finns gott om andra golfbanor runt Edinburgh, så kanske att man helt enkelt ska bojkotta Muirfield.

Archerfield Links Golf Club är ett exempel på en fantastisk bana där båda könen är välkomna. Här njuter man av havsutsikten medan man spelar.

Om du vill spela en runda golf med otrolig natur och goda chanser för en hole in one ska du bege dig till Gifford nära Lammermuir Hills. Denna korthållsbana (9 hål) ligger väldigt vackert.

En av golfbanorna som ligger närmast Edinburghs centrum är Murrayfield Golf Club. Banan ser kanske inte så utmanande ut vid en första anblick, men faktum är att dessa smala fairways och snabba greener gör banan mer svårspelad än vad man först kan tro.

Den gamla golfbanan på Musselburgh Links sägs vara den äldsta golfbanan i världen. Här spelades golf för första gången redan 1672. Det finns till och med bevis för att det kanske spelades golf ännu tidigare.

Edinburgh är med andra ord en stad som man kan njuta av både för allt som denna vackra stad har att erbjuda och för dess närhet till riktigt bra golf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar