Bra golf nära Malaga


För de som gillar golf så är Spaniens sydkust förstås en riktig pärla. Här finns bra flyg och massor med golfbanor samtidigt som klimatet är perfekt för golf, åtminstone under höst, vinter och vår. Under sommaren kan det däremot bli lite väl varmt.

Malaga heter huvudorten på den Spanska sydkusten och det är också hit de flesta flyger när de ska spela golf här. En del fortsätter sedan med bil till närliggande städer, men man kan också välja att stanna kvar i Malaga.

Malaga som stad är en trevlig bekantskap med gott om affärer, restauranger och sevärdheter. Den enda nackdelen med att bo mitt i smeten är att det kan ta lång tid att ta sig in och ut ur staden när det är golfdags. Vissa tider på dygnet är det nämligen väldigt mycket trafik i Malaga.

Golfbanor då, jo det finns förstås en hel del att välja på. Cirka 2 mil från Malaga hittar man Torrequebrada som av många anses vara den bästa banan i området. Det är en 18-hålsbana som verkligen utmanar golfspelaren då varje slag måste tänkas igenom noggrant för att man inte ska bli straffad av den luriga fairwayn. Det finns också gott om såväl bunkrar som vattenhinder vilket gör detta till en underhållande, men svår bana att spela. Den är dock inte så svår att inte de med sämre handikap kan njuta av att spela den. Som med så många banor här i Spanien ligger väldigt vackert med fin utsikt över Medelhavet.

Cirka 3 mil från Malaga hittar man Mijas med banorna Los Lagos och Los Olivos. Banorna designades av Robert Trent Jones Sr. och genomgick en fullständig renovering 2012. Även här får man uppleva häpnadsväckande vyer under sin golfrunda.

Andra bra banor i närheten av Malaga är Alhaurin, Guadalhorce Club de Golf och Lauro Golf.

Väl tillbaka i Malaga igen får man inte missa ett besök i det världskända museet tillägnat Picasso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar