Golfbanor nära Riga

Den vackra lettiska huvudstaden Riga lockar många svenskar varje år med sin vackra arkitektur, fascinerande historia och goda mat. Och, om man ska vara helt ärlig, sin plånboksvänliga prisnivå.

När det kommer till golf så är kanske inte Riga den första stad man tänker på, och det med all rätt eftersom det bara finns 3 golfbanor i närheten av centrum. Och även om de kanske inte håller allra högsta klass, så får man väldigt mycket för pengarna.

På Ozo Golf Club som ligger ungefär en mil från Riga centrum hittar man en 18-håls parkbana som är ritad av Rob Svedberg. Greenfee ligger på 300 kr på vardagar och 350 kr på helger. Klubbhuset har inga omklädningsrum och duschar, men å andra sidan finns en bra restaurang att äta lunch på efter avslutad runda.

Golf Club Viesturi ligger 1,5 mil från centrum och har enbart 9 hål. Här kostar greenfee cirka 400 kr.

Jurmala Golf Club (hette tidigare Saliena Golf) har totalt 27 hål men också en rätt saftig green fee om hela  900 kr. Men då får man ju också spela fler hål jämfört med övriga två. Här finns också ett hotell för den som verkligen vill bo nära golfen. Här kan man hyra klubbor om man inte har med sig sina egna. Det finns förstås också driving range, chippingområde och puttinggreen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar