Golfresa i påsk

Under påsk är det många som är sugna på en golfresa och få lite bättre värme än hemma i Sverige. Så vart ska man då åka om man vill ha en bra medeltemperatur och samtidigt ha nära till bra golfbanor?

Här kommer några tips.

Mallorca
Mallorca är känd för sitt milda medelhavsklimat, med en genomsnittlig temperatur på cirka 20-22 grader Celsius i början av april. Det finns ett stort antal golfbanor på Mallorca, inklusive banor designade av kända spelare som Jack Nicklaus och Robert Trent Jones Jr.

Algarve
Algarve ligger längs Portugals sydkust och är en av Europas mest populära golfdestinationer. Området har ett varmt och soligt klimat i april med en genomsnittstemperatur på cirka 20-22 grader Celsius. Det finns över 40 golfbanor i Algarve, inklusive några av Europas mest kända banor som Vale do Lobo, Vilamoura och San Lorenzo.

Costa del Sol
Costa del Sol ligger längs Spaniens sydkust och är en annan populär golfdestination i Europa. Området har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma vår- och sommarmånader. I april ligger den genomsnittliga temperaturen på cirka 20-23 grader Celsius. Costa del Sol har över 70 golfbanor, inklusive flera som rankas högt av professionella golfspelare.

Gran Canaria
Om man vill ha ännu lite varmare och solsäkrare väder är Gran Canaria ett alternativ. I början av april är vädret på Gran Canaria vanligtvis varmt och soligt med milda temperaturer. Dagstemperaturen ligger vanligtvis mellan 20 och 25 grader Celsius, och nattemperaturen sjunker sällan under 15 grader. Det är också vanligt med ljumma havstemperaturer i början av april. På ön finns flera bra golfbanor så som Anfi Tauro Golf Resort, Meloneras Golf, Salobre Golf och Real Club de Golf de Las Palmas.

Om du vill veta mer om hur vädret brukar vara på dessa platser kan du kika på Medeltemperatur.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar