Hills golfklubb har flest laddboxar av alla golfbanor i Sverige


Allt fler golfklubbar runt om i Sverige börjar installera laddboxar så att besökare och medlemmar kan ladda sin elbil medan de spelar golf. Än så länge finns det sällan fler än cirka 6 laddplatser på någon golfklubb. Om man har rest långt för att spela på en bana är det viktigt att vara säker på att man kan ladda bilen på plats och att inte alla platser är upptagna av andra laddande elbilar.

Elbilen är verkligen framtiden, allt fler tillverkare sätter upp slutdatum för sina förbränningsmotorer och utbudet av rena elbilar ökar ständigt. Det är därför många golfklubbar som förbereder sig för att ha fler laddboxar. Ett problem som man då kan ställas inför är hur man ska klara av att ladda massor av bilar samtidigt. Många gånger är det strömförsörjningen till parkeringen som begränsar hur många laddplatser man kan ha och ändå få ut en vettig laddeffekt.

Med sina 150 laddboxar är Hills i Göteborg den golfklubb i Sverige som ger flest besökare och medlemmar möjligheten att ladda sin elbil vid golfbanan. Detta blir möjligt genom en smart lastbalansering som tar hänsyn till när olika bilar behöver vara färdigladdade och fördelar strömmen utifrån det.

För att skapa en attraktiv utomhusmiljö monteras laddplatserna på Hills i pollararmatur och i liggande cortenplåtsstolpar, med diskreta uttag. Systemet styrs från en centralenhet som i sin tur ser till att varje uttag blir strömförande när behovet finns.

Alla besökare kommer även på sikt att kunna tanka vår egenproducerade miljövänliga el, ett naturligt steg för Hills blir att investera i solceller som täcker den största delen av våra gästers behov, säger Mats Sterner, vd på Hills Golf & Sports Club.

”Alla kan ladda sina elbilar på Hills, oavsett märke och om man behöver effektuttag på 7 kw eller 22 kw. Det viktigaste för oss är att alla våra gäster, golfaren såväl som lunchbesökaren, har möjlighet att tanka el på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt”, avslutar Mats Sterner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar