Spela golf i Algarve


I regionen Algarve i Portugal hittar man många möjligheter att spela golf. De flesta banorna håller riktigt hög klass. Det är till och med så att Portugals bästa bana ligger i Algarve, nämligen Monte Rei Golf & Country Club. Green Fee ligger på strax över 2000 kronor. Denna bana med par 72 mäter 6567m. Banans design är vacker och 11 av de 18 hålen har vattenhiner i någon form. Banan består av åtta par 4, fem par 3 och fem par 5. Alla hålen är minst sagt utmanande. 

Andra banor som sticker ut är Espiche Golf och Clube Golf Oceânico Faldo. Den förstnämnda ligger i ett naturreservat i närheten av Lagos. Hela banan inklusive klubbhuset är ekologiskt och har på alla sätt integrerats i den unika miljön. Banan med sin 18 hål (par 72) utformades för att integreras enkelt i det omgivande landskapet i Algarve och den inhemska floran och faunan i området har noggrant bevarats, i enlighet med företagets stora intresse för naturskydd, hållbarhet och bevarande. 

Som man hör på namnet, Clube Golf Oceânico Faldo, så är detta en bana designad af Sir Nick Faldo, den legendariska golfspelaren. Banan blev utsedd till "Golfers' choice" 2017. Banan är 6598 meter lång och kräver att man positonerar bollen väl genom hela banan för att nå en bra score.


Förutom golf erbjuder Algarve förstås också fantastiska badstränder och en rad mysiga byar att både besöka och bo i. Regionen har också en fantastisk vacker natur, med allt från grönska till dramatiska berg. Algarve är sannerligen inte bara något för golfälskare, här finns något för alla!


Om man verkligen vill njuta av regionen rekommenderas att man hyr bil och testar såväl banor som hotell och restauranger runt om i regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar