Golfbanor i närheten av Nerja

Det finns ju gott om platser längs Spaniens sydkust där man kan kombinera sol och bad med golf. Vilken ort man föredrar är förstås högst personligt, men frågan är om inte Nerja är mysigast av de alla. Jämfört med de större orterna längs sydkusten så är Nerja en ganska liten by. Här finns knappt några hus som är högre än 2-3 våningar. Hela byn har en härlig atmosfär och det finns många små gator och torg att spankulera runt bland.

Nerja ligger på en avsats ovanför havet. Detta gör att man har en otrolig utsikt över havet på flera ställen från byn. Det betyder också att det är ett och annat trappsteg för att ta sig ner till stränderna som ligger där nedanför. Har man svårt att gå i trappor finns det förstås stränder som man kan åka en kort biltur till också.

Läs mer om Nerja här: www.nerjaspanien.se

Golf då? Jo det finns fem banor som man når enkelt med bil. Och även om dessa fem banor håller bra klass kommer de kanske inte riktigt upp till den mästerskapsstandard som man kan hitta på banor närmare Marbella. För de allra flesta är golfbanorna i närheten av Nerja fullt tillräckliga, men vill man kan man förstås ta en dags tur till banor som till exempel Valderrama som räknas som en av Spaniens absolut bästa banor. Det tar ungefär 1 timme och 45 minuter att köra till Valderrama från Nerja.

Videon ovan är från Baviera Golf Club som ligger 20 minuter från Nerja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar