Golf på blomstrande Madeira


"Hela ön är ju som en enda stor trädgård!" hörde jag en gång en bekant som nyss hade varit på Madeira säga. Och visst är Madeira en vacker ö med sin blomsterprakt, men det är få trädgårdar som är så kuperade som Madeira är. Skämt och sidor så är Madeira en ö med spektakulär natur och fantastiska vyer. Det gör att golfupplevelsen här blir något utöver det vanliga. Men man ska komma ihåg att det kan vara rätt krävande banor just på grund av att de är så kuperade.

Det finns två klubbar på ön, Palheiro Golf och Santo de Serra, som man når på 30-40 minuter med bil från huvudstaden Funchal. Det finns förstås också hotell som ligger betydligt närmare än så om man istället önskar det.

Palheiro Golf är en 18 hålsbana som ligger 500 meter över havet erbjuder fantastiska vyer från större delen av banan. Greenfee ligger på cirka 80 euro.

Santo de Serra har 27 hål fördelat på 3 banor med en green fee på runt 100 euro.

Vill man testa en tredje bana kan man också ta färjan till ön Porto Santo (tar lite mer än 2 timmar) där man hittar banan Porto Santo Golfe som är designad av Severiano Ballesteros och består av en 18 hålsbana med 72 i par samt en korthålsbana på 9 hål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar