Spela golf i Kroatien


Jämfört med andra länder runt Medelhavet så är Kroatien verkligen ingen golfnation. De flesta turister reser hit för naturen, stränderna, historien och de vackra byarna. Men om du nu är golftokig och ska resa till Kroatien med familjen, kan man då spela golf här? Det korta svaret är ja!

Split är en av Europas verkliga juveler, men den mer än 1700 år gamla staden bryr sig inte så mycket om golf. Det finns dock en golfbana. Den heter "Split 1700" och ligger i Stobreč som är en förort till Split.  Det tar ungefär fem minuter med bil till Stobreč från Split.

Golfbanan i Split är inte stor, det är inte extraordinärt av något, men om du är nära Split och har en brinnande lust att spela golf har du åtminstone en plats att göra det.

Banan har bara 6 hål, men har å andra sidan fördelen av att vara billig att spela på samt det faktum att det nästan aldrig är något folk ute på banan. Ett annat plus är att Split 1700 inte har någon klädkod och att du inte behöver boka någon tid. Det går alltså utmärkt att åka hit direkt efter ett besök på stranden.

I Brijuni nationalpark hittar man en golfbana som öppnade redan 1922. Banan ligger verkligen mitt i nationalparken och banan besöks av allehanda djur som får och rådjur. Banan är också lite annorlunda på det sätt att den i stort sätt sköter sig själv. Här används ingen konstbevattning eller bekämpningsmedel.

Monsterbanan Adriatic öppnade 2009 och kallas för just monsterbanan för att den är har ett hål som är hela 556 meter långt. Många av hålen på denna 18 hålsbana har också 5 olika val gällande utslagsplats beroende på vilken nivå du spelar på just för att hålen är så långa.

Så visst kan man spela golf i Kroatien.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar