Kan man kombinera Paris med golf?


Ja visst kan man det! Den kanske kändaste banan är Le Golf National där Ryder Cup har spelats, men det är långt från den enda. 

Om sanningen ska fram så kommer Le Golf National aldrig att vinna några priser för fantastisk arkitektur och bortsett från några få hål så kommer du inte att bli speciellt imponerad av den här banan. Här kommer några bättre tips.

Fontainebleau
Det här är en riktig pärla som inte allt för många känner till. Banan är byggd på sandig mark vilket gör att den är i ett fantastiskt skick även efter intensivt regnande. Den ligger 45 minuter sydost om flygplatsen Orly.

Les Bordes
En och en halv timme söderut från Fontainebleau ligger Les Bordes. Det är verkligen värt resan ut ur staden för att spela här. I åratal har den här banan varit omgärdad av rykten, myter och hemligheter. Den var konsekvent rankad bland de två eller tre bästa i Europa, men man visste inte mycket om den eftersom det praktiskt taget var omöjligt att spela på den om man inte var med en av de tolv medlemmarna. Allt detta har ändrats nu (åtminstone för en tid) och du kan få spela här om du frågar snällt och samtidigt bokar övernattning. Upplevelsen kommer att leva med dig för alltid. Robert von Hagge har skapat en brutal golfbana som är riktigt svårspelad. Ett bevis för detta finns i klubbhuset, där man på en tavla har listat de namn som lyckats spela på banan på 80 (!) slag.

Saint Germain
Denna Harry Colt-bana har genomgått en viss restaurering under de senaste åren och är en riktigt trevlig anhalt för en golfresa till Paris. Förr i världen, när utrustningen inte var fullt så avancerad som idag hölls stora golftävlingar här. Storheter som Faldo och Ballesteros har spelat här. Men idag är en bana under 7000 meter inget för proffsen, men för en glad amatör funkar den hur bra som helst.

Saint Germain är inte riktigt i samma klass som Fontainebleau och kommer inte i närheten av Les Bordes, men den kommer att lämna dig mer än nöjd. Dessutom är det kul att spela på en bana med så mycket historia. Se till att du tar dig tid att njuta av en måltid eller en drink på terrassen med utsikt över putting greenen, det är en underbar plats.

Saint Germain ligger nordväst om Paris, cirka 30 minuter norr om Versailles.

Andra banor
Utöver dessa tre banor är det även värt att testa Morfontaine och Golf de Chantilly.

Utöver golf är förstås Paris i sig en fantastisk stad. Du kan läsa mer om Paris på www.parisfrankrike.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar